Menu

FAQ's bij internationaal verkeer van diensten.

Elk EU land heeft eigen BTW-regels !
Ondernemingen actief in het buitenland dienen op de hoogte te zijn van de btw-regels in het land waar zij werken uitvoeren. Hetzelfde geldt voor ondernemingen die goederen stockeren in andere landen. Vaak wordt uit het oog verloren dat elk EU land zijn eigen btw-regels heeft inzake btw registratie en verlegging van heffing.
Zo moeten in bepaalde landen facturen met btw worden opgesteld terwijl in andere de klant de btw moet voldoen. Soms geldt deze verleggingsregeling slechts voor goederenleveringen of anders slechts voor (bepaalde) diensten. Bovendien is de verleggingsregeling soms afhankelijk van het btw-statuut van de klant en waar deze gevestigd is en/of geregistreerd voor de btw.

Waar op te letten bij activiteiten in het buitenland ?
Aan de hand van regelmatig voorkomende concrete praktijkgevallen zullen de voornaamste aandachtspunten besproken worden en zullen een aantal frequent voorkomende btw-regels in onze buurlanden besproken worden.
- buitenlandse btw-registraties bij werven of stocks in het buitenland,
- buitenlandse btw aanrekenen of niet,
- hoe buitenlandse btw terugkrijgen?

Deelname

De inschrijvingsprijs voor deze webcast bedraagt € 138 (excl. BTW).
De webcasts zijn betaalbaar via de KMO portefeuille waardoor u een subsidie van 40 % (kleine onderneming) of 30 % (middelgrote onderneming) kunt ontvangen op de inschrijvingsprijs exclusief  btw. 
Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van KMO-portefeuille.

Accreditatie / aanwezigheidsattest

IAB/BIBF/IBR:
Notice: Undefined offset: 0 in /data/sites/web/hetbtwhuisbe/www/echo_templates/seminar.php on line 99
uren.
Advocaten kunnen op basis van het aanwezigheidsattest de gevolgde opleiding laten valideren door de Orde van Vlaamse Balies.

De sprekers

Frank Borger

The VAT House


Frank Borger, partner THE VAT HOUSE
Frank Borger was van 1988 tot 1989 voltijds assistent aan de faculteit Rechten van de VUB. In 1990 werd hij belastingconsulent bij het Antwerpse en Brusselse kantoor van Coopers & Lybrand. Frank werd in 1997 mede-oprichter van Het BTW Huis. Frank is docent aan de Fiscale Hogeschool en gastdocent aan de Karel De Grote Hogeschool Antwerpen, alsook spreker op diverse vakseminaries. Daarnaast publiceert Frank in vakliteratuur en is mede-auteur van enkele basiswerken inzake btw. Buiten zijn gedetailleerde kennis van de Belgische btw, volgt Frank ook de btw-wetgeving van andere EU-lidstaten.