Menu

(Harde) Brexit – Analyse belangrijkste BTW-problemen en hoe anticiperen !

Analyse BTW-problemen en de noodzakelijke akties !
Het is moeilijk te voorspellen hoe de Brexit juist gaat verlopen, maar het is wel uiterst belangrijk u nu voor te bereiden op de verschillende scenario’s en de BTW-gevolgen hiervan voor elk bedrijf dat handel drijft met UK.
Op basis van de verschillende mogelijke scenario’s gaan wij dieper in op de belangrijkste vragen en problemen waarop u zich dient voor te bereiden, onder andere:
- Welke invloed heeft de omslag van intracommunautaire levering/verwerving van goederen en van diensten naar de uitvoer/invoer van goederen op de btw-rapportering, de bewijsvoering van de vrijstelling en de verplichtingen?
- Wat met vereenvoudigingen inzake consignatie, zending op zicht of voorraad op afroep (call-off stock)?
- Kunnen bestaande regelingen van intracommunautair driehoeksverkeer nog worden toegepast?
- Hoe zal de btw-teruggaaf van UK btw geregeld worden?
- Uw UK leverancier heeft vandaag een Belgisch btw-identificatienummer (via rechtstreekse btw-identificiatie). Zal dit gewoon doorlopen?
- Bij gebruik van MOSS-aangiften: ook hier aanpassingen?

Deelname

De inschrijvingsprijs voor deze webcast bedraagt € 138 (excl. BTW).
De webcasts zijn betaalbaar via de KMO portefeuille waardoor u een subsidie van 40 % (kleine onderneming) of 30 % (middelgrote onderneming) kunt ontvangen op de inschrijvingsprijs exclusief  btw. 
Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van KMO-portefeuille.

Accreditatie / aanwezigheidsattest

IAB/BIBF/IBR:
Notice: Undefined offset: 0 in /data/sites/web/hetbtwhuisbe/www/echo_templates/seminar.php on line 99
uren.
Advocaten kunnen op basis van het aanwezigheidsattest de gevolgde opleiding laten valideren door de Orde van Vlaamse Balies.

De sprekers

Frank Borger

The VAT House


Frank Borger, partner THE VAT HOUSE
Frank Borger was van 1988 tot 1989 voltijds assistent aan de faculteit Rechten van de VUB. In 1990 werd hij belastingconsulent bij het Antwerpse en Brusselse kantoor van Coopers & Lybrand. Frank werd in 1997 mede-oprichter van Het BTW Huis. Frank is docent aan de Fiscale Hogeschool en gastdocent aan de Karel De Grote Hogeschool Antwerpen, alsook spreker op diverse vakseminaries. Daarnaast publiceert Frank in vakliteratuur en is mede-auteur van enkele basiswerken inzake btw. Buiten zijn gedetailleerde kennis van de Belgische btw, volgt Frank ook de btw-wetgeving van andere EU-lidstaten.