Menu

Correcte btw-behandeling Call-off stock, consignatie, kettingtransacties, bewijs intracommunautaire leveringen.

Welke nieuwe regeling vanaf 2020 door de “quick fixes” ?
- Vereenvoudiging en harmonisatie van de regels voor voorraad op afroep (“call-off stock”).
- Vermelding van het btw-identificatienummer van de klant op de IC-listing als een materiële voorwaarde om een intra-EU levering van goederen van btw vrij te stellen.
- Vereenvoudiging van de regels, om te zorgen voor rechtszekerheid bij kettingtransacties.
- Harmonisatie en vereenvoudiging van de regels voor het bewijs van intracommunautair vervoer van de goederen om een intracommunautaire levering van goederen van btw vrij te stellen.

Hoe nieuwe regeling van 2020 concreet toepassen ?
- Brengt vanaf 2020 de vereenvoudiging voor de voorraad op afroep werkelijk vereenvoudiging?
- Is de regeling ook geldig voor voorraden in consignatie? Is een bijkomend register nodig? Vervalt in alle gevallen een buitenlandse btw-identificatie?
- De “vereenvoudiging” van bewijsvoering van het vervoer van de goederen bij de vrijgestelde intracommunautaire levering: hoe tegen 2020 integreren in uw administratieve flow?

Deelname

De inschrijvingsprijs voor deze webcast bedraagt € 138 (excl. BTW).
De webcasts zijn betaalbaar via de KMO portefeuille waardoor u een subsidie van 40 % (kleine onderneming) of 30 % (middelgrote onderneming) kunt ontvangen op de inschrijvingsprijs exclusief  btw. 
Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van KMO-portefeuille.

Accreditatie / aanwezigheidsattest

IAB/BIBF/IBR:
Notice: Undefined offset: 0 in /data/sites/web/hetbtwhuisbe/www/echo_templates/seminar.php on line 99
uren.
Advocaten kunnen op basis van het aanwezigheidsattest de gevolgde opleiding laten valideren door de Orde van Vlaamse Balies.

De sprekers

Frank Borger

The VAT House


Frank Borger, partner THE VAT HOUSE
Frank Borger was van 1988 tot 1989 voltijds assistent aan de faculteit Rechten van de VUB. In 1990 werd hij belastingconsulent bij het Antwerpse en Brusselse kantoor van Coopers & Lybrand. Frank werd in 1997 mede-oprichter van Het BTW Huis. Frank is docent aan de Fiscale Hogeschool en gastdocent aan de Karel De Grote Hogeschool Antwerpen, alsook spreker op diverse vakseminaries. Daarnaast publiceert Frank in vakliteratuur en is mede-auteur van enkele basiswerken inzake btw. Buiten zijn gedetailleerde kennis van de Belgische btw, volgt Frank ook de btw-wetgeving van andere EU-lidstaten.